Kultúra

Columbót húzták elő a kalapból

Új sorozattal jelentkezik a Tőrbe ejtve alkotója

Poker Face, vagyis Pókerarc a címe Rian Johnson, a Tőrbe ejtve alkotója új sorozatának. A BBC szerint érezhető, hogy Columbo inspirálta a produkciót.

Columbót húzták elő a kalapból
Az Egyesült Államokban már elstartolt a sorozat
Fotó: Promo

Nosztalgia és a régi sikerek leporolása – ez a Poker Face című új sorozat bájának titka a BBC cikkírója szerint. A produkció írója Caryn James, alkotója pedig az a Rian Johnson, akinek a műfajért rajongó közönség a Tőrbe ejtve és a Tőrbe ejtve 2 – Az üveghegyma című, nagy sikert aratott filmeket is köszönheti.

A kimerítő kritika úgy fogalmaz, Johnson nem tagadja meg saját hagyományait, de csavarint is egyet az eddigieken. Történetét úgy adja elő, hogy a képi világ, a színek, a beállítások és a filben feltűnő ikonikus tárgyak a hetvenes évek világát idézzék, a sztori szerkesztésmódját pedig úgy valósítja meg, hogy arról óhatatlanul Columbo jusson eszünkbe.

A film főszereplője az a Natasha Lyonne, akit korábban a Denis, a komiszban, Amerikai pite- és Horrorra akadva-filmekben, A Penge – Szentháromságban, legutóbb pedig az Üveghagymában láthattunk játszani. A férfi főszerepeket Benjamin Bratt és Adrian Brody alakítja, mellettük feltűnnek olyan sztárok isk akik – ha nem is a hetvenes – a nyolcvanas években alapozták meg a karrierjüket, így megjelenésük eleve erősíti a nosztalgikus hangulatot: Ron Perlman, Alan Barkin, Nick Nolte.

A sorozat január 26-án startolt az Egyesület Államokban, remélhetőleg hamar láthatják a magyar nézők is.

Kapcsolódó írásaink

Korhatáros kérések

ĀMár a streamingszolgáltatók által közzétett tartalmakat is korhatárkarikákkal kell ellátni