Kultúra

Új pályázatot írnak ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére

A Magyar Állami Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére 2022 augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult. A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított hatvan napon belül kell kiírni.

Új pályázatot írnak ki a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségére
Az új főigazgatónak az energetikai követelményekkel és a finanszírozási feltételekkel is kiemelten kell foglalkoznia
Fotó: Horváth Péter Gyula

Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Azt várják az új pályázat győztesétől, hogy tovább növelje az intézmény jelentőségét a magyar kultúrában és a világ művészeti világában
Azt várják az új pályázat győztesétől, hogy tovább növelje az intézmény jelentőségét a magyar kultúrában és a globális művészeti világban
Fotó: Horváth Péter Gyula


Az új pályázat szempontjait meghatározza a jövőbe történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye annak érdekébe, hogy hírnevét tovább növelve a Magyar Állami Operaház még inkább meghatározó szerepet játsszon a magyar kulturális életben és a világ művészetében. További kiemelt szempont, hogy augusztus óta jelentősen módosultak kulturális területen is az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldásokat igényelnek.

Kapcsolódó írásaink