Kultúra

Hét fiatal zenész mutatkozik be a Cziffra100 program keretében

A több mint 100 programot felsorakoztató Cziffra György-emlékév számos nemzetközi és magyarországi fellépést biztosít a fiatal művészek számára

Hét fiatal zenész mutatkozik be a közönségnek pénteken a Hegyvidék Kulturális Szalonban, a Cziffra100 programsorozat keretében.

Hét fiatal zenész mutatkozik be a Cziffra100 program keretében
A Cziffra100 programsorozat keretében, Hét fiatal zenész mutatkozik be a közönségnek
Fotó: Facebook/Hegyvidék Kulturális Szalon

A Cziffra György-emlékév igyekszik anyagi és erkölcsi elismerésekkel, fellépési lehetőségekkel, valamint szakmai mentorálással támogatni a tehetséges fiatal művészeket. Ennek a programnak a keretében mutatkozik be Zhou Jiale, Kádár Viktória, Yang Sichen, Ungár Cecília Rita, Nguyen Pham Minh Hoang, Rusai Bence és Molnár Ibolyka a december eleji koncerten – közölték a szervezők.

Kádár Viktória tanárával, Balázs Jánossal több magyarországi esemény mellett Brüsszelben is adott már koncertet, Ungár Cecília a fertődi Cziffra-napokon és Londonban mutatkozott be korábban, Molnár Ibolyka, Zhou Jiale és Yang Sichen játékát pedig idén februárban hallhatta először a közönség a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. A vietnámi származású, jelenleg a budapesti Zeneakadémián tanuló Nguyen Pham Minh Hoang, valamint Rusai Bence első alkalommal lépnek fel a Cziffra100 keretében.

Mint a közleményben kiemelik, a 2021 óta több mint 100 programot felsorakoztató Cziffra György-emlékév számos nemzetközi és magyarországi fellépést biztosít a fiatal művészek számára.

Cziffra György zongoraművész 100. születésnapját Magyarország kormánya hivatalos emlékévvé nyilvánította, 2021-ben pedig az UNESCO felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően valósult meg, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink