Kultúra

Hamarosan nyílik a Jégvilág

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is szélesre tárja kapuit a Jégvilág a Budapest Parkban: ennek az ékköve egy korcsolyapálya, ami idén még nagyobb területen helyezkedik el. De nem ez az egyetlen újdonság, amivel a szervezők készülnek.

Hamarosan nyílik a Jégvilág
A Budapest Park 1500 négyzetméteres koripályával, továbbra is hangulatos jégfolyosóval, különleges téli étel- és italkínálattal, káprázatos, filmbe illő fényekkel és a legparkosabb zenékkel várja a látogatókat
Fotó: Budapest Park/Kálló Péter

December 1. és január 31. között ismét téli mesebirodalommá változik a Budapest Park, ami immáron 1500 négyzetméteres koripályával, továbbra is hangulatos jégfolyosóval, különleges téli étel- és italkínálattal, káprázatos, filmbe illő fényekkel és a legparkosabb zenékkel várja a látogatókat.

A tavalyi tapasztalatok és vendégvisszajelzések alapján a szervezők rengeteg dolgot finomhangoltak tovább. Egy jegy egész napra szól, és nincs adott dátumhoz kötve, online előre megvásárolható. Kétféle időszakot különböztetnek meg (normál és kiemelt), ezen belül pedig a látogató döntheti el, hogy mikor szeretné beváltani. A normál időszakba a hétfő-csütörtök napok tartoznak, kivétel ez alól az iskolai téli szünet (2022.12.22. és 2023.01.08. között) ideje. A belépők ellenőrzése a Jégvilág bejáratánál történik. De sokféle kedvezménnyel is készülnek, például kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a pedagógusok, a diákok, a 65 év felettiek, a IX. kerületi lakosok, de lesz családi jegy, illetve bérlet is.

A Budapest Park Jégvilág igazi hütte hangulatot varázsol a városba
A Budapest Park Jégvilág igazi hüttehangulatot varázsol a városba
Fotó: Budapest Park/Kálló Péter

A gyermekes családok több újdonsággal is találkozhatnak, ráadásul 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A nyáron a legvadabb retróbuliknak helyszínt adó Retrókertben a kicsiknek játszósarkot alakítanak ki, de lesz fűtött pelenkázó is. A tavalyi évhez hasonlóan korcsolyakölcsönző is üzemel majd (az itteni kínálatot is bővítették), illetve a kezdő korizók jégpingvint is bérelhetnek.

Kicsiknek és nagyoknak is készülnek programokkal, így például először kerül megrendezésre a Park családi programja, a Pöttömkert kistesója, a PöttömParty, de korizhatunk majd a Mikulással is, a legbulisabb estéken pedig a karácsonyi világításra rádobnak egy lapáttal a partyfények, és kezdetét veszi a Jégdiszkó!

Amellett, hogy a koripálya nagyobb lesz, a nyáron a zenészek saját kis ökoszisztémájaként funkcionáló backstage területét bérelni is lehet – a 200 fő befogadására alkalmas, elkülönített rész kiváló helyszín lehet zártkörű csapatépítők vagy céges karácsonyok megrendezésére is.

A Budapest Park Jégvilág tehát igazi hüttehangulatot varázsol a városba, miközben a finom illatok mellett átlengi a hamisítatlan parkos hangulat, így egyszerre szívmelengető annak, aki már hónapok óta a karácsonyig számol vissza és annak is, aki egy forralt bor felett nosztalgiázna a nyár legféktelenebb estéiről.

A Jégvilág a Budapest Park és Ferencváros Önkormányzatának együttműködésében valósul meg.

Kapcsolódó írásaink