Kultúra

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Dicsőítő Szigetet

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Dicsőítő Sziget elnevezésű keresztény könnyűzenei és lelkiségi fesztivált június 19-én Szigetmonostoron.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Dicsőítő Szigetet
Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák is fellépnek a Dicsőítő Szigeten
Fotó: Dicsőítő Sziget

Csaknem negyven ismert és kevésbé ismert előadó lép színpadra az ökumenikus eseményen, amelyen a délelőtt folyamán lelkiségi programok (előadások, református istentisztelet, szentmise, eucharisztikus körmenet) várják a látogatókat. 

Három helyszínen tartják az egész napos programokat. Délelőtt a Plébánia kertben (Szabadság tértől nem messze), délután pedig a Faluház udvarán lévő színpadon is lesznek majd koncertek. Mindeközben a református templomban zajlik majd a 24 órás dicsőítés.

A szigetmonostoriak főzőversenyt rendeznek, az elkészült ételeket pedig felkínálják a résztvevők számára. A Szabadság téren a Regőczi Alapítvány standjánál aki minimum 1000 forinttal támogatja az alapítvány munkáját ebédjegyet kap, amelyet a csapatoknál és a kijelölt helyeken lehet beváltani egytálételre.

Az utcai standoknál a helyi gasztronómiai különlegességeket kóstolhatjuk meg, vagy a kézműves alkotásokból válogathatunk kedvünkre.

A Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásának köszönhetően ingyenesen látogatható a Dicsőítő Sziget.

A Dunakeszi-komp és a Szentendrei-rév a programok végéhez igazított, meghosszabbított menetrenddel közlekedik majd. A koncertek 22:00 órakor fejeződnek be, amelyet a Szigeti Veszedelem zenekar táncháza koronáz meg.

Kapcsolódó írásaink