Kultúra

Türk delegáció látogatott el a Hungarikum Ligetbe

Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője és a Közép-Ázsiai Baráti Tagozat elnöke meghívására június 15-én hivatalos látogatásra érkezett a lakiteleki Hungarikum Ligetbe Sultan Raev, a Türk Kultúra Nemzetközi Szervezetének (TÜRKSOY) főtitkára.

Türk delegáció látogatott el a Hungarikum Ligetbe
A Türksoy delegáció látogatása a Hungarikum Ligetben
Fotó: Lakiteleki Népfőiskola

A látogatáson részt vett a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) magyarországi képviseleti irodájának vezetője, Hóvári János nagykövet és munkatársai, valamint a Kirgiz Köztársaság magyarországi nagykövete Talantbek Kushchubekov is.

A delegáció a megbeszélés során megismerkedett a lakiteleki Népfőiskola tevékenységével. A többi között szó esett a közel tíz esztendeje megrendezésre kerülő műfordítói és országismereti táborokról, különböző kollégiumi képzésekről, külföldi diákoknak szervezett Hungarikum kirándulásokról és korábbi kihelyezett, budapesti nyelvtanfolyamokról.

A közelgő Petőfi emlékévvel kapcsolatban Sultan Raev főtitkár elmondta, hogy a következő esztendőben Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából emlékfórum rendezésével készülnek Isztambulban.

A megbeszélés után a delegáció egy körséta keretében megtekintette a Hungarikum Ligetet, és megkoszorúzták Abaj Kunanbajev kazah költő szobrát is, melyet 2021 nyarán állítottak fel a Hungarikum Ligetben.