Kultúra

Balhé az Oscar-gálán: Will Smith megütötte a műsorvezetőt

Sok más mellett egy botrányos jelenetsor miatt is emlékezetes marad az idei Oscar-gála: a később a legjobb férfi színésznek járó szobrocskát elnyerő Will Smith hatalmas pofont osztott ki a magyar idő szerint hétfő hajnalban tartott esemény műsorvezetőjének, Chris Rocknak, aki Smith beteg feleségének hajhullásáról sütött el egy viccet.

Balhé az Oscar-gálán: Will Smith megütötte a műsorvezetőt
Will Smith (jobbra) hatalmas pofonnal jutalmazta Chris Rock viccét
Fotó: AFP/Robyn Beck

Jada Pinkett Smith még tavaly novemberben írt arról Instagram-oldalán, hogy alopecia miatt megműtik, Chris Rock most a színésznő betegsége kapcsán mondott egy viccet, amivel sikerült alaposan felbőszítenie Will Smith-t.

A Legenda vagyok, a Sötét zsaruk és Bad Boys sztárja miután behúzott egyet Rocknak, hangos káromkodások közepette ült vissza a helyére. A láthatóan továbbra is igen feldúlt színészt a gála szünetében többek közt Denzel Washington is igyekezett megvigasztalni.

Objektum doboz

Smith legjobb férfi színész díjának átvételekor bocsánatot kért az eset miatt, de csak a filmakadémiától és a többi jelölttársától, Chris Rocktól nem.

Will Smith a Richard király című film címszerepéért nyerte el a legjobb férfi színésznek járó szobrocskát. 

A gálán magyar sikernek is örülhettünk: a részben hazánkban forgatott Dűne összesen négy kategóriában győzött, Sipos Zsuzsanna díszletberendező a legjobb produkciós tervezésért járó elismerést vihette haza. Erről és a további díjazottakról ide kattintva olvashat többet.

Kapcsolódó írásaink