Kultúra

Új filmen dolgozik a Forrest Gump Oscar-díjas triója

A Forrest Gump Oscar-díjas triója, Tom Hanks, Robert Zemeckis és Eric Roth új filmen dolgozik - értesült a Deadline.com szórakoztatóipari magazin.

Új filmen dolgozik a Forrest Gump Oscar-díjas triója
Tom Hanks, Robert Zemeckis és Eric Roth
Fotó: Deadline

A készülő mű alapjául Richard McGuire képregénykönyve, a Here (Itt) szolgál. A Here főszereplője Tom Hanks lesz, Robert Zemeckis rendezi, a forgatókönyvet pedig Eric Roth írja.

A 2014-ben megjelent képregénykönyv középpontjában egyetlen szoba áll, és úttörő módon, az időben „ugrálva” azt mutatja be, hogy mi történt azon a helyen több százezer év alatt.

A lap értesülései szerint a Here nagyszabású, nagy költségvetésű film lesz, a Playtone és az ImageMovers gyártja.

A Forrest Gump óta Hanks többször is dolgozott Zemeckisszel és Roth írta a forgatókönyvét a Rém hangosan és irtó közel című filmnek, amelyben Hanks főszerepet játszott. A három filmes azonban most fog először újra együtt dolgozni a hat Oscar-díjjal jutalmazott film óta, amelyért mindhárman hazavihették az arany szobrot.

Kapcsolódó írásaink

Átadták a Berlinale díjait

ĀAz Alcarràs című spanyol–olasz alkotás nyerte a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmjének járó elismerést a tegnap esti ünnepségen

Elhunyt a Forrest Gump írója

ĀWinston Groom élettörténete, egyebek mellett az, hogy szolgált Vietnámban, sok szempontból hasonlított 1986-ban megjelent regénye főhősének sorsára