Kultúra

A röpülő falu

Trianon 100. évfordulója kapcsán Babits Mihály 1921-ben megjelent novellája elevenedik meg egy vegyes technikával készült 30 perces magyar kisjátékfilm keretében, február 18-án 16 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.).

A röpülő falu
Trianon 100. évfordulója kapcsán Babits Mihály 1921-ben megjelent novellája elevenedik meg egy vegyes technikával készült 30 perces magyar kisjátékfilm keretében
Fotó: YouTube / Gyarmati-Paor Zoltán

A helyszín egy pesti kisvendéglő 1919 januárjában. Az italozó és beszélgető emberek között feltűnik Babits Mihály (Adorjáni Bálint) valamint a film főszereplője, az ismeretlen, de sok ember sorsát megjelenítő menekült (Sinkovits-Vitay András), kinek fájdalmas története a valóság és a képzelet határán játszódik.

A cselekmény kibontakozása során a történet szürrealitása miatt a kisvendéglőn kívüli világ ábrázolása valósághű animációval történik. Így váltja egymást a mese és a valóság.

Az MDML-Média, valamint a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tisztelettel meghívja Önt a Babits Mihály novellája alapján készült „A röpülő falu”  című kisjátékfilm díszbemutatójára, illetve azt követően az alkotók részvételével zajló kerekasztal-beszélgetésre.

A film, melynek rendezője Gyarmati-Paor Zoltán, főszereplője Sinkovits-Vitay András és Adorjáni Bálint, valamint védnöke Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere megtekintése ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát nevének és az érkező vendégek számának megadásával 2022. február 17. csütörtök 18.00-ig jelezze a [email protected] email-címen - olvasható a rendezvény meghívójában.

Objektum doboz