Kultúra

Máris jelentős az érdeklődés a European Film Marketen az ElkXrtuk című politikai krimi iránt

Izgalmas színfolt a magyar alkotás

A European Film Marketen, amelyet idén egy héten át az on­line térben rendeznek meg, és február 17-ig tart, a 25 éves jubileumát ünneplő Megafilm is jelen van, standján az El a kezekkel a Papámtól!, a Nyitva és az Elk*rtuk című mozifilmekkel a fókuszban – írta lapunkhoz eljuttatot közleményében a filmgyártó cég.

Máris jelentős az érdeklődés a European Film Marketen az ElkXrtuk című politikai krimi iránt
Erős a magyar filmben a szerelmi szál
Fotó: Megafilm

A Berlinaléhoz köthető európai filmpiacon a világ legjelentősebb filmterjesztői és gyártói találkoznak, és eldől, mely filmeket mutatják be a nemzetközi terjesztői hálózatok a világ közeli és távoli mozijai­ban, televíziós csatornáin.

A Megafilm tájékoztatója szerint máris nagy az érdeklődés a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros által készített, Elk*rtuk című politikai krimi iránt a nemzetközi filmpiacon. A magyar filmet a hazai premier után Brüsszelben, Los Angelesben és Erdélyben is bemutatták. Dudás Viktor, a Megafilm értékesítési tanácsadója szerint az Elk*rtuk című politikai krimi izgalmas színfoltja az idei vásárnak.

Hangsúlyozta: „A külföldi vásárlók számára egyáltalán nem lényegesek azok a politikai felhangok, amelyek Magyarországon kísérték a filmet. (...)
Ez egy jól sikerült politikai krimi, amelyben nagyon erős a szerelmi szál. A legtöbb érdeklődőt is ez fogja becsábítani, és ennek mentén döntenek a vásárlásról.”

Kapcsolódó írásaink