Kultúra

Petőfi Zenei Díjak átadása a műfaj legjobbjainak

A Duna Televízión követhetjük jövő vasárnap az ünnepi gálát

A Petőfi Zenei Díjakat idén január 23-án este, kétórás gálaműsor keretében adják át, az eseményt a Duna Televízió közvetíti.

Petőfi Zenei Díjak átadása a műfaj legjobbjainak
Életműdíjat vehet át Szakcsi Lakatos Béla, a nemzet művésze
Fotó: MH

Immár hatodik éve odaítélik a Petőfi Zenei Díjakat a magyar szórakozató zenei szcéna legkiválóbb alkotóinak és előadóinak, összesen tizenegy kategó­riában. A díjátadót és a gálaműsort a koronavírus-járvány terjedése miatt idén is televíziós felvételről sugározzák – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) lapunkkal.

„Hosszú távú célunk, hogy a Petőfi Zenei Díj állandó helyi értékkel bíró, de trend- és tendenciakövető elismerés maradjon mind a közönség, mind a szakma szemében” – idézte Béli Ádámot, a Petőfi rádió és az M2 Petőfi TV csatornaigazgatóját a közlemény.

A díjazottak listája fokozatosan alakul ki az év folyamán. Már tudni lehet, hogy A Dal 2021 verseny nyertese, a Kaukázus együttes Egyetlen szó című dalával kiérdemelte a Petőfi Zenei Díj Év Dala elismerést, az együttes frontembere, Kardos-Horváth János A Dal 2021 legjobb szövegírójaként a Petőfi Zenei Díj dalszövegírói különdíjasa lett. A Dal 2021 felfedezettje, Katona Petra a Petőfi Zenei Díj Az Év Felfedezettje díját is átveheti majd.

Az életmű díjat idén a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla kapja.

A többi díjazott személyére a Petőfi rádió és az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója tesz javaslatot, és egy szakmai zsűri valamint a csatornaigazgató dönt.  Az Év Zenekara Díj jelöltjei: Platon Karataev, Carson Coma, Marga­ret Island, Elefánt, 4S Street. Az Év Férfi Előadója kategóriában Szakács Gergő, Köteles Leander (Leander Kills), Beton.Hofi, Vitáris Iván (Ivan & The Parazol) és Nagy Barnabás (Pontiac) a díj várományosa, az Év Női Előadója Díjért Zóra (Urbányi Zóra), Brenka (Dárdai Blanka), Deva (Takács Dorina), Hegyi Dóri (Ohnody) és Schloblocher Barbara (Blahalouisiana) van versenyben.

A gálaműsorban idén is méltatják a hazai könnyűzenei élet elmúlt egy évben elhunyt nagyjait.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom