Kultúra

Kiadják a Sakk-Matt legendás koncertanyagát

A GrundRecords gondozásában most CD-n és az augusztus 15-i budapesti Lemezbörzén vinylen is megjelenik a Sakk-Matt legendás 1968–69-es koncertanyaga.

Kiadják a Sakk-Matt legendás koncertanyagát
A GrundRecords gondozásában az augusztus 15-i budapesti Lemezbörzén vinylen is megjelenik a Sakk-Matt legendás 1968–69-es koncertanyaga
Fotó: GrundRecords

Radics Béla 1968 tavaszán hozta létre az együttest, amely egyfajta átmenetet képezett a beatkorszakból a rockba, elsősorban a nagy példakép, Jimi Hendrix és az Eric Clapton-féle Cream hard rockos, bluesos számait játszotta. Radics Béla a fellépéseken olykor foggal pengetett a Hendrix-számokban.

Az anyag érdekessége, hogy megváltozott a számsorrend, emellett felkerültek rá korábban lemaradt danuviás dalok (két demószám élő változata), egy interjú Radics Bélával és Miklóska Lajossal, valamint egy másik, az 1968 decemberében a Radnóti Miklós Művelődési Házban tartott buliról két, töredékes formában megmaradt szám: a Cream Sunshine of Your Love-ja, illetve Eddie Cochran rockabilly klasszikusa, a Summertime Blues.

Kapcsolódó írásaink