Kultúra

Magyarország ad otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d'Or európai döntőjének - jelentette be Szenkirályi Alexandra kormányszóvivő és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Magyarország ad otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének
Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d'Or európai döntőjének
Fotó: AFP/Jeff Pachoud

Szentkirályi Alexandra az MTÜ videójában hangsúlyozta: Európa legrangosabb főzőversenye az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára. „Megtisztelő, hogy mi adhatunk helyet a Bocuse d'Or európai döntőjének” - mondta.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelték: Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd azért, hogy kvalifikálja magát a 2023-as lyoni világdöntőbe. „A budapesti európai döntő során ismét megismerhet hazai alapanyagokat a nagyközönség, ami páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén”. A Bocuse d'Or, Európa legrangosabb főzőversenyeként az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára, olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd - olvasható a közleményben.

Objektum doboz

A rendezvény újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában - jegyezte meg Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ért el. Minden esély megvan arra, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben - írták.

Kapcsolódó írásaink