Kultúra

SZFE: A legmodernebb eszközökkel készülhetnek a filmes hallgatók

A legkorszerűbb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetébe.

SZFE: A legmodernebb eszközökkel készülhetnek a filmes hallgatók
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

 Az egyetemnek Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült támogatási megállapodást kötnie a német ARRI Rental céggel, Közép-Európa legnagyobb filmkészítéshez használt eszközgyártójával - közölte az SZFE hétfőn az MTI-vel.

Sára Balázs, az SZFE - Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezetője elmondta: a most érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy a ma használt legprofesszionálisabb filmkészítési eszközökön gyakorolhassanak az egyetem hallgatói - áll a közleményben.

A megállapodásnak köszönhetően ARRI Alexa kamera, ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívek, ARRI Skypanel led derítők softboxszal, ARRI ledes spotlámpák, valamint ARRI HMI spotlámpák érkeztek az intézethez.

A német cég hamarosan leszállítja azt a 2 ARRI Orbitert, amely jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz és annyira új gyártmány, hogy emiatt még néhány napot várni kell rá - hangsúlyozza a közlemény, hozzátéve: a gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

Az SZFE hangsúlyozza: története legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern helyszínekkel várja a hallgatókat és oktatókat.

Február 25-től a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyezte, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetem megkezdhesse a jelenléti gyakorlati oktatást, így az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást - áll a közleményben.
 

Kapcsolódó írásaink

Kiosztották a Golden Globe-díjakat

ĀA nomádok földje és a Borat utólagos mozifilm vitte el a fődíjakat - Több kategóriában nyert A vezércsel és A korona is - Chadwick Boseman posztumusz kapta meg az elismerést

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom