Kultúra

Július 22-én kinyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár összes tagintézménye

Holnaptól újra lehet válogatni a polcokról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) már újranyílt bibliotékáiban. A FSZEK közleménye szerint így nem szükséges előzetesen megrendelni a könyveket, de kényelmi szolgáltatásként az előjegyzés ingyenessége szeptember 6-ig megmarad.

Július 22-én kinyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár összes tagintézménye
Július 22-én kinyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár összes tagintézménye
Fotó: MH

„A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szolgáltatásai iránti érdeklődést jelzi, hogy a már újranyitott Központi Könyvtárban és a 15 legnagyobb kerületi könyvtárban két hét alatt a korábbi kölcsönzők közül minden második felkereste könyvtárát” – írták.

A már megnyitott könyvtárakban holnaptól a teljes szolgáltatási paletta elérhetővé válik, a Központi Könyvtárban pedig újra használható lesz valamennyi olvasói tér: a szabadpolcos övezet és Sárkányos Gyerekkönyvtár mellett a Budapest Gyűjtemény, a Zenei Gyűjtemény és a Szociológiai Gyűjtemény is várja látogatóit, továbbá a raktári kéréseket is teljesítik.

A Központi Könyvtár - az olvasói igényeket figyelembe véve - minden csütörtökön meghosszabbított nyitvatartási idővel, 10 és 20 óra között tart nyitva. A könyvtárakban az olvasójeggyel rendelkezők számára elérhetővé válik a korlátlan idejű, ingyenes WiFi-használat is, azokban a tagkönyvtárakban, ahol ez a szolgáltatás szokásosan biztosított. A kijelölt könyvtárakban mód nyílik fénymásolásra, szkennelésre és nyomtatásra is.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az olvasói biztonságát helyezi előtérbe, ezért a távolságtartás biztosítása érdekében a könyvtárakban csökkentett számú munkaállomás és ülőhely áll rendelkezésre. Valamennyi korosztály a teljes nyitvatartási időben felkeresheti a könyvtárakat, de a 12 óráig tartó délelőtti idősávot továbbra is a 65 év felettieknek ajánlják. A látogatók számára kötelező a távolságtartás szabályainak betartása és a maszk használata.

A közlemény szerint július 22-én a még zárva tartó harmincegy könyvtárát is újranyitja a FSZEK.

A szolgáltatásokról naprakész információkat a könyvtár honlapján, a www.fszek.hu címen találnak az érdeklődők.

Kapcsolódó írásaink