Kultúra

Kihirdették a Kultúrpart 2019 építészeti pályázat győzteseit

Szentendrei művelődési ház újraálmodva

Harminchét pályamű érkezett a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Építőművészeti Tagozata által meghirdetett Szentendre – Kultúrpart 2019 nyílt pályázatra, amely a szentendrei Duna-korzón álló művelődési ház régi épületét és környezetét álmodta újra.

Amint az MMa közleménye írja, a bírálóbizottság egyenként egymillió forint díjazásban részesítette a Bagi Borbála–Csík Zsolt páros alkotását, a Kiss Johanna Eperke, Varga Zs. Panna, Sághegyi Éva, Kalocsai Dorottya alkotta csapat munkáját, valamint a Balázs Anna, Kulcsár Emese, Perjési Lilla tagokból álló csoport művét. Elismerésben négy pályázat részesült, amihez 500–500 ezer forintos díjazás társult. A grafikai munkák és makettek január 29-ig láthatók a szentendrei városházán.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom