Kultúra

Tagfelvételt hirdet a Magyar Művészeti Akadémia

Jelentkezés postai úton

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) ismételten biztosítja felvételi kérelem benyújtásának lehetőségét a nem akadémikus tagságra.

Tagfelvételt hirdet a Magyar Művészeti Akadémia
A Magyar Művészeti Akadémia irodaháza
Fotó: mma.hu

Amint lapunkhoz eljuttatott felhívásukban írják, az MMA-ról szóló 2011. évi CIX. törvény alapján az kérheti nem akadémikus tagként való felvételét a köztestületbe, aki DLA-fokozattal, a köztestület alapszabályának 2. mellékletében meghatározott hazai művészeti szakmai elismeréssel – állami művészeti kis- és középdíjak, művészeti tevékenységért kapott más állami kitüntetések, az MMA saját alapítású díjai – vagy külföldi szakmai elismeréssel rendelkezik. A tagfelvétel részletes szabályai megismerhetők, valamint a kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és a hozzá csatolandó adatkezelési nyilatkozat letölthető a Magyar Művészeti Akadémia hivatalos honlapjáról (www.mma.hu).

A nem akadémikus tagok közgyűlési képviselő útján gyakorolhatják jogaikat. A felvételi kérelmet 2020. február 4-ig kell postai úton beküldeni a Magyar Művészeti Akadémia Titkárságának (1368 Budapest, Pf. 242), az MMA elnökének, Vashegyi Györgynek címezve.

Kapcsolódó írásaink