Kultúra

Pályázatot hirdetett a Faludi Ferenc Akadémia

Október 18-ig várja a Faludi Ferenc Akadémia amatőr filmesek és fotósok munkáit tematikus pályázatára. Az évente megrendezett nemzetközi filmes seregszemle és fotópályázat témája az idén a „Hívás” - közölték a szervezők.

Pályázatot hirdetett a Faludi Ferenc Akadémia
Az idei hívás szóval az életünket vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra szeretnének fókuszálni a szervezők
Fotó: Facebook / Faludi Ferenc Akadé

A Faludi nemzetközi filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonkét éve létrehozott rendezvénye, amelyhez tizedik éve fotópályázat is társul. Az esemény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről és kreativitásra buzdítsa az alkotókat - írták.

Az idei „hívás” szóval „az életünket vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra” szeretnének fókuszálni a szervezők.

A 22. Faludi filmszemlét november 27-től 30-ig tartják Budapesten, a Premier Kultcafé és Moziban. A versenyprogramba beválogatott alkotásokat a közönség és az alkotók a zsűrivel együtt, nyilvános vetítésen tekintik meg. A zsűri egy-egy blokk végén értékeli is a látottakat.

A filmes zsűri tagjai: Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, Lázár Kovács Ákos médiakutató, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció intézetének vezetője, Karl Markovics osztrák színész, forgatókönyvíró, filmrendező és Ujj Mészáros Károly reklám- és filmrendező, forgatókönyvíró, filmproducer.

A beérkezett fotókból előzsűrizés után a budapesti Párbeszéd Házában nyílik kiállítás.

A fotós zsűri tagjai Wojciech Grzedzinski World Press Photo- és Sony World Photography-díjas lengyel fotóriporter, Haris László Balogh Rudolf-díjas fotóművész, Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus és Kosmály Gábor fotográfus.

Az esemény minden programja ingyenesen látogatható.

A filmszemléről és a nevezés feltételeiről a Faludi Ferenc Akadémia honlapján olvasható bővebb információ.
 

Kapcsolódó írásaink