Kultúra

Orbán Viktor: Tisztelet Rost Andrea művésznőnek

Vasárnap este a Festetics-palotában zártkörű hangversenyen egyszerre két jeles évfordulót ünnepelt napjaink egyik legkiválóbb operaénekesnője, Rost Andrea. 30 éve, még a Zeneakadémia hallgatójaként énekelt először főszerepet operaszínpadon, illetve 25 éve lépett fel először a milánói Scalában. A Rost30 Gildától Toscáig című ünnepi hangversenyen részt vett Orbán Viktor is, a miniszterelnök hétfőn Facebook-bejegyzésben méltatta az énekesnőt

Orbán Viktor: Tisztelet Rost Andrea művésznőnek
Rost Andrea és Orbán Viktor a Festetics-palotában tartott ünnepi rendezvényen
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„Gildától Toscáig. Tisztelet Rost Andrea művésznőnek” - írta a kormányfő közösségi oldalán, ahol egy a tegnapi rendezvényen készült közös fotót is megosztott Rost Andreával.

Objektum doboz

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésznő a hangversenyen legnagyobb szerepeiből énekelt el egy-egy híres áriát. Gilda, Margit, Mimi, Cso-Cso-Szán vagy Tosca áriái mellett énekelt a Bánk bánból is – írja beszámolójában az Origo.

Rost Andrea első főszerepét harminc esztendeje a pesti Erkel Színházban alakította, ő volt Júliu Gounod Rómeó is Júliájában. 25 éve, 1994. május 15-én pedig elindult hihetetlen világkarrierje: aznap énekelt először a milánói Scalában. Riccardo Muti, a Scala főzeneigazgatója hívta meg, hogy ő énekelje az operairodalom egyik legnagyobb szopránszerepét, Verdi Rigolettójában Gildát.

Elismerésre méltó pályafutása során olyan színpadokon szerepelhetett, mint a párizsi, a madridi, a Los Angeles-i, a chicagói és a bécsi opera, a londoni Covent Garden vagy éppen a New York-i Metropolitan - mindenhol ünnepelték és ünneplik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom