Külföld

Kiforgatták a pozsonyi muzeológus szavait

Szlovák felháborodás

Nem viszályt akart szítani a magyarok és szlovákok között, hanem barátságos beszélgetést folytatott, csak aztán a szlovák média átpolitizálta, az Aktuality.sk pedig a kontextusból kiragadva használta fel mondatait – mondta el Zuzana Falathova pozsonyi muzeológus a Ma7.sk hírportálnak a lapunknak adott, nagy visszhangot kiváltó interjúja kapcsán, amely miatt azóta elbocsátással fenyegeti a munkaadója.

A muzeológus elmondta: a szlovákoknak bocsánatot kellene kérniük a felvidéki magyaroktól a kitelepítésekért, a jogfosztásokért, és szembe kellene nézniük az igazsággal, le kellene számolniuk a történelmi mítoszok tényként oktatásával, és nagyobb hangsúlyt kellene fektetniük az ország múltját meghatározó magyarok és németek érdemeinek elismerésére.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom