Külföld

„Az embercsempészek és az NGO-k csak nevetnek Európán”

Óriási pénzeket kaszál a bevándorlást segítő bűnszövetkezet, és azok a politikusok is felelősek, akik szándékosan félrenéznek – mondta lapunknak Lauren Southern

A nemkormányzati szervezetek (NGO-k) és az embercsempészek bűnszövetkezetét leplezi le hamarosan megjelenő, Határtalan (Borderless) című dokumentumfilmjében Lauren Southern. A közösségi oldalakon félmilliós bázissal rendelkező kanadai aktivistával azután beszélgettünk, hogy Janice Atkinson brit képviselő meghívására előadást tartott az Európai Parlamentben.

Lauren Southern 20190206
A migránspártiak álságossága és politikai korrektsége elfedi a problémákat, mondta Lauren Southern (Fotó: Kada Ágnes)

– Máshogy látja a bevándorlási válságot, amióta elkezdték a film forgatását?

– Eredetileg azzal a céllal kezdtünk filmkészítésbe, hogy megmutassuk, hogyan oldja fel a tömeges bevándorlás az európai kultúrát és örökséget, hogyan érinti a nemzetállamok szuverenitását. Német marad-e Németország, svéd marad-e Svédország? Közben azonban eljutottunk a tömeges bevándorlást működtető, NGO-kból és embercsempészekből álló hálózathoz. Igen, a bevándorlást támogató európai politikusok is felelősek a válságért, de ott van ez az elképesztően nagy, milliárdos üzlet a Földközi-tengeren, amiről kevesebb szó esik. Sokáig azt hittem, hogy az NGO-k tényleg csak segíteni akarnak, megmenteni az embereket a vízbe fulladástól. Persze hallottam, hogy van némi korrupció az egészben, nem tisztán humanitárius célok mozgatják őket, de csak munka közben, a terepen, a szervezetekbe beépülve jöttünk rá, mekkora botrány is van a háttérben. Minderről a nyugati kormányok és a média hallgat. Szomorú, hogy mennyire naivak az európai döntéshozók, miközben azok, akik óriási pénzeket csinálnak a bevándorlásból, csak nevetnek rajtuk. Felvételünk van arról is, ahogy egy szervezet jogásza elismeri, hogy ötszázezer eurót mostak tisztára az NGO-n keresztül. Végre már vannak letartóztatások, végre van fellépés, például a démonizált Matteo Salvini részéről, de közben a többség továbbra is úgy áll hozzá, hogy ha valaki humanitárius NGO-nak mondja magát, akkor onnantól érinthetetlen lesz. Az olasz hatóságok régóta nyomoznak a civil szervezetek után, felvételeket készítettek róluk, hogy Líbia partjainak közelében átveszik az embereket a csempészektől, de még őket támadták, amiért bármi rosszat is feltételeztek a humanitárius szervezetekről. Bármit el lehet emögé rejteni a drogcsempészettől a szervkereskedelemig.

– Itt, az Európai Parlamentben mindeközben lényegében azért lobbiznak, hogy az uniós forrásokat elvegyék például Magyarországtól és Lengyelországtól, és odaadhassák az NGO-knak.

– Ezek az emberek azt a látszatot keltik, hogy minden, amit tesznek, megkérdőjelezhetetlenül jó. Ők együttérzők, demokratikusak, megbüntetik az általuk gonosz szélsőjobboldalinak lefestett kormányokat. Lehetséges, hogy ez a totális naivitásból fakad, de ennyire azért nem szeretnék jóhiszemű lenni velük szemben, mert azért ezek a politikusok kapnak tájékoztatást, tudniuk kell, mi az igazság az embercsempészekről, az NGO-król. Az ő felelősségük, hogy ezt tudják. A másik lehetőség, hogy szándékosan félrenéznek a politikai haszonszerzés érdekében. Verik a mellüket, hogy szeretettel várjuk a bevándorlókat, de a nap végén, amikor a migránsok éheznek és fáznak a hidak alatt, amikor kivágják egy kislány szerveit a bolgár–török határon, amikor emberek fulladnak a tengerbe, nincsenek sehol. Nem beszélnek arról, hogy mindezt őt tették lehetővé, miközben emberségesnek akartak tűnni.

– A politikai korrektség nagyban hozzájárul a problémák elhallgatásához. Donald Trump hivatalba lépése javított a helyzeten az Egyesült Államokban?

– Trump mindenképpen segített, tágította a politikusok lehetőségeit. Eddig minden közleményt gondosan átrágtak, nehogy valakit megsértsenek, aztán jött Trump, és berúgta az ajtót. Ugyanakkor viszont az internet nagyban megkönnyíti a politikai korrektség helyzetét, és nem csak az Egyesült Államokban. Lehetsz akár Magyarországon vagy Lengyelországban is, a politikai korrektség kapuőrei uralják a legnépszerűbb közösségi oldalakat.

– Mi a helyzet Kanadával, ott milyen a politikai klíma?

– Jellemzően baloldali és liberális, de leginkább azért, mert az emberek eléggé közönyösek, ezt veszik magától értetődőnek. Nem azért erőltetik a politikai korrektséget, mert annyira magukénak érzik, hanem mert mindenki más is ezt csinálja. Nagy a politikai apátia az országban.

– Donald Trump gyakran hivatkozik az európai bevándorlási válságra. Tanul az itteni helyzetből?

– Ami Európában történik, a nyugati világ többi részére is hatással van. Oda kell figyelnünk és tanulnunk. Nézzük meg, mi történik azokban az országokban, ahová korlátlanul áramlanak a migránsok, és nézzük meg mondjuk Magyarországot, ahol kerítést építettek a határra, hogy ezt megakadályozzák. Mekkora a terrorizmus Magyarországon vagy Lengyelországban? Érdekes, ugye? Trump ki is mondta, hogy az Egyesült Államok nem kerülhet olyan helyzetbe, mint a migránsválsággal Európa. Áldozatok az európaiak és áldozatok a migránsok is, akiket meghívnak olyan országokba, amelyek valójában nem is tudnak gondoskodni róluk. Nem tudjuk megmenteni az egész világot. Amikor a híd alatt alvó migránsokkal beszéltem, nyilvánvalóvá vált, hogy életeket tesznek tönkre a hamis ígéretek. Egy olyan paradicsomba csábítják őket, amely nem is létezik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom