Külföld

A vezető feladata megvédeni a népét

Azonnal meg kell állítani az illegális bevándorlást, Európának pedig ideje követni Orbán Viktor példáját

Nicolas Sarkozy volt francia államfő hiába beszél szigorúan a migráció-ról, Líbia lerombolásában játszott szerepe elhitelteleníti – nyilatkozta lapunknak Nicolas Bay, a francia Nemzeti Front főtitkára, aki az európai bevándorláspolitika következményeire és a magyar miniszterelnököt ért kritikákra is reagált.

Nicolas Bay 20150813
Nicolas Bay: A multikulturális társadalom építése az instabil társadalom építésével egyenlő (Fotó: Európai Parlament)

– Orbán Viktor kormányfő Tusványoson arról beszélt, hogy a tömeges bevándorlás elfogadásával Nyugat-Európa az elmúlt évtizedekben elvégzett egy kísérletet, amelyet Magyarország nem akar megismételni. Franciaország példáját nézve úgy látja, működik a multikulturális társadalom?

– Először is ne felejtsük el, hogy csak a kormányaink fogadták el a tömeges bevándorlást, az embereket sosem kérdezték meg róla. A multikulturális társadalom építése az instabil társadalom építésével egyenlő. Szerintünk egy országban egy fő identitásnak és egy közösségnek kell lennie, a nemzeti közösségnek. Ez az asszimiláció francia hagyománya: ha egy idegen le akar telepedni az országunkban, alkalmazkodnia kell a hagyományainkhoz és a törvényeinkhez. A tömeges bevándorlás, és számos – mind bal-, mind jobboldalinak nevezett – politikusunk multikulturális gondolatai azonban más helyzetet teremtettek. Olyan közösségekkel állunk szemben, amelyek elsősorban származási országuk és kultúrájuk vagy vallásuk szerint határozzák meg önmagukat. Franciaország számukra csak a második lehet, sőt – különösen azoknál a fiataloknál, akik nyíltan a pokolba küldik Franciaországot – akár egyenesen ellenségnek is tekintik. Évtizedek óta ez a helyzet hatalmasodik el.

– A mostani migrációs válság egyik leglátványosabb tünete pedig éppen Calais.

– Sajnos egyáltalán nem újdonság a Calais-ban kialakult állapot, mi több, már tizenöt éve tart! Korábban, 1999 és 2005 között a tőle tizenkét kilométerre fekvő Sangatte városa volt hasonló helyzetben. A legtöbb úgynevezett „menekült” ügyében egyszerű a megoldás: haza kell őket vinni a saját országukba!

– Hosszú távon mi a megoldás?

– Vegyük át az ausztrál jelszót, mondjunk határozott nemet az illegális bevándorlásra. Ezáltal a migránsok – az orwelli újbeszél szó az illegális bevándorlókra – megtudják, hogy nem számíthatnak semmire az országunkban, nincs kilátásuk a francia állampolgárságra (és a mostani szociális segélyekre sem, amelyeket egyébként is meg kell szüntetni), mivel törvénytelenül lépték át a határt, automatikusan és gyorsan hazaküldjük őket. A bevándorlókat szállító hajókat vissza kell fordítani oda, ahonnan elindultak, ahelyett, hogy segítünk nekik megérkezni hozzánk. A Földközi-tengerre küldött hajóink küldetése ez legyen! A schengeni egyezménnyel az Európai Unió megszüntette a belső államhatárokat anélkül, hogy erős külső határt hozott volna létre. Ideje, hogy visszaszerezzük a jogunkat arra, hogy eldöntsük, kit engedünk be és kit nem engedünk be a mi nemzeti területünkre, ehhez pedig fel kell mondani a schengeni megállapodást.

– Osztja a magyar kormányfő migrációs politikáját ért nyugati kritikákat?

– Orbán Viktor remek beszédet tartott tavasszal Strasbourgban azon eurokraták előtt, akik évek óta támadják őt és a Fidesz európai parlamenti képviselőit. Másnap sajtóközleményt adtam ki, amiben üdvözöltem az igaz szavakat, amiket mondott. Magam is sokszor idéztem a közösségi médiá-ban, amikor nemrég arról beszélt, hogy Európa az európaiaké kell hogy maradjon, a magyar jövő pedig a magyaroké. Tudja, azt gondolom, hogy egy nemzeti vezető elsődleges küldetése az, hogy megvédje a saját népét. Szóval mégis milyen alapon kritizálják Orbán Viktort? Először is megkérdezte a magyar embereket arról, hogyan éreznek a bevándorlással kapcsolatban. A legtöbben Brüsszelben – különösen a biztosok, de sok néppárti képviselő is, akik nem haboznak támadni fideszes kollégáikat – nem igazán szeretik kikérni az emberek véleményét, pedig szerintem pont ezt hívtuk eddig demokráciának. Én ezzel sokkal jobban ki is vagyok békülve, mint ők. Másrészt pedig sokan azért kritizálják Magyarországot, mert kerítést épít a határán, hogy védekezzen az illegális bevándorlás ellen. Szerintem pedig a mi belügyminiszterünknek is ezt kellene tennie, ahelyett, hogy kezet ráz az illegális bevándorlókkal a központokban.

– Orbán Viktor szerint az igazi veszély ma nem a háborús zónákból, hanem Afrika mélyéről jön, amelynek meginduló embertömegét Észak-Afrika nem tudja többé feltartóztatni. Franciaország líbiai beavatkozásának fényében hiteles vajon Nicolas Sarkozy volt államfő keményedő retorikája a migrációt illetően?

– Természetesen nem! Valamiféle ostoba, és talán rejtett okból Sarkozy élére állt ennek a katonai beavatkozásnak és káoszt okozott a térségben. Az illegális bevándorlás robbanásszerű növekedése a Földközi-tengeren, sőt az iszlamista, fegyveres szervezetek nagy részének megerősödése is az ő személyes és közvetlen felelőssége. Ami ennek a nemzeti vetületét illeti, elnökségének öt éve alatt egymillió új, legális bevándorló jött a hazánkba és számos illegális. Belügyminiszterként ő törölte el a Franciaországban elítélt külföldiek automatikus kiutasítását. A kemény szavak nem ellensúlyozhatják a tényeket.

– Milyenek a Nemzeti Front belpolitikai kilátásai?

– Apránként ugyan, de egyre világosabbá válik a politikai helyzet Franciaországban. Az egyik oldalon állnak azok, akik szerint egy „globális faluban” élünk és a nemzetek olyan régimódi dolgok, amelyeknek el kell tűnniük. Őket két pártra – és azok szövetségeseire – bonthatjuk, baloldalinak és jobboldalinak nevezzük őket, Francois Hollande elnök szocia-listáit és Sarkozy „republikánusait”, akik tulajdonképpen ugyanolyan politikát folytatnak. És ott vannak a patrióták, akik harcolnak a nemzetért és a népért, sőt a nemzetekért és a népekért – ez a Nemzeti Front és szövetségesei. Minden helyi választáson erősödik a mozgalmunk és a bázisunk, és ennek így kell folytatódnia a decemberi regionális választásokon is.

– Hogyan tudnak érvényesülni a baloldali-liberális többségű Európai Parlamentben?

– Az ottani baloldal zöme része azoknak a problémáknak, amelyekkel most az európai országok szembesülnek. Az Európai Parlamentben fel kell emelkednie egy pozitív szövetségnek azok között, akik meg akarják védeni, meg akarják őrizni az országainkat, a nemzeteinket és közös civilizációnkat. A mi parlamenti frakciónkat nyolc tagállam képviselői alkotják, ez az első bázisunk, de a következő hónapokban és években bővíteni akarjuk a csoportunkat, meg akarjuk erősíteni a kapcsolatainkat más országokkal és politikai erőkkel, akikkel azonos értékeket vallunk.


Röviden
„Szükség van a magyar–szerb határzárra”

- Üdvözölte az ideiglenes műszaki határzár kiépítését a magyar-szerb határon, és képmutatónak nevezte az intézkedés miatt Magyarországgal szemben megfogalmazott bírálatokat a német konzervatív CDU Szászország tartományi szervezetének főtitkára tegnap a Spiegel Online című német hírportálnak nyilatkozva. Michael Kretschmer hangsúlyozta, Magyarországnak „kötelessége az illegális migráció ellenőrzése”. A műszaki határzár pedig jó megoldás, mert azzal olyan területekre lehet terelni a menekülteket, ahol a hatóságok regisztrálni tudják őket - tette hozzá. Más, uniós külső határral rendelkező tagállamok nem teljesítik ezt a kötelességüket, és elsősorban ezért okoz gondot a menekülthullám - vélekedett.

- Görögország tegnap – újabb incidensek megelőzése végett – rendőri erősítést küldött az égei-tengeri Kósz szigetére. Mintegy negyven rohamrendőr érkezett a polgármester kérésére a szigetre, ahol több verekedés is kitört a bevándorlók között kedden. Tegnap délelőtt újabb többtucatnyi csónakos menekült érkezett a Kósz szigetére Törökország felől. A görög hatóságok nem tudnak megbirkózni a közelben lévő török partokról gumicsónakokon, illegálisan az európai uniós országba érkező emberek áradatával. Jeórjiosz Kiritszisz kószi polgármester elmondta, hogy bár a keddi incidensek után csillapodott a helyzet, továbbra is nagy a feszültség a nyilvántartásba vételre várók nagy száma miatt. Több mint hétezer férfi, nő és gyermek tartózkodik jelenleg a harmincháromezer lakosú szigeten – mondta.

- Az olasz haditengerészet kimentett több menekültet egy süllyedő gumicsónakból a líbiai partok közelében, de beszámolójuk szerint akár ötven másik társuk odaveszhetett – közölte Twitter-profilján szerdán a haditengerészet. Arról nem szól a jelentés, hogy hány embert sikerült megmenteni a keddi akcióban, csak annyit tett hozzá a haditengerészet, hogy átadták őket a parti őrségnek, amely a menekülteket Lampedusa szigetére szállította, ahol menekülttábor van.

- Eredménytelennek nevezte az olasz kormány migrációs politikáját Nunzio Galantino püspök, az olasz püspöki kar (Cei) főtitkára, aki a Famiglia Cristiana című katolikus hetilapban ma megjelent interjúban visszautasította a vádakat, amelyek szerint az olasz egyház a bevándorlók segítéséből hasznot húzna. A püspök kijelentette: nem elég kimenteni a bevándorlókat a tengerből „a nemzeti lelkiismeret megnyugtatására”. Szerinte a római kormány a bevándorlást illetően „nincs jelen”, és egy olasz párt sem kötelezi el magát a kérdésben, támogatottsága visszaesésétől tartva.

 

A vezető feladata megvédeni a népétAzonnal meg kell állítani az illegális bevándorlást, Európának pedig ideje követni...

Posted by Magyar Hírlap on 2015. augusztus 12.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom