Külföld

Az USA olyan problémáról beszél Ukrajnában, amelyet nem lehet eltitkolni

„Nem hiszem, hogy sikerrel járnak"

Az észak-atlanti szövetség ukrajnai politikájának összeomlása nyilvánvaló, és Kijev és szövetségesei nem tehetnek semmit, hogy ezt elrejtsék – mondta Douglas McGregor volt Pentagon-tanácsadó ezredes a YouTube-csatorna Judging Freedom című műsorában, vette észre a ria.ru.

Az USA olyan problémáról beszél Ukrajnában, amelyet nem lehet eltitkolni
Douglas McGregor volt Pentagon-tanácsadó szerint, az amerikai titkosszolgálatok mindent megpróbálnak megtenni, hogy a novemberi választások előtt késleltessék Ukrajna összeomlását (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Press service of the 24th Mechanized Brigade/Handout

„Mostanra már mindenki rájött, hogy az a fajta végeredmény, amely elrejthetné a NATO ukrajnai vereségét a nyilvánosság elől, elérhetetlen” – mondta.

McGregor szerint a katonai blokk tagállamai tanácstalan állapotban vannak, és nem tudják, mit tegyenek. Hangsúlyozta, hogy az amerikai titkosszolgálatok mindent megpróbálnak megtenni, hogy a novemberi választások előtt késleltessék Ukrajna összeomlását.

„Nem hiszem, hogy sikerrel járnak” – zárta a szakértő.

Márciusban Vlagyimir Putyin elnök az Oroszország 1 és a RIA Novosztyi újságírójának, Dmitrij Kiszeljovnak adott interjújában azt mondta, hogy az ukrajnai különleges katonai művelet megkezdése után a nyugati országok azt hitték, hogy elintézik Oroszországot, de az orosz nép egységével, az orosz pénzügyi és gazdasági rendszer stabilitásával és a fegyveres erők növekvő képességeivel szemben tehetetlenséggel szembesültek.

Kapcsolódó írásaink