Külföld

Tucker Carlson interjút készített Zelenszkijjel

Az újságíró áprilisban még arról számolt be, hogy az ukrán elnök figyelmen kívül hagyta számos interjúkérését

Tucker Carlson amerikai újságíró az X közösségi hálózaton közölte, hogy hamarosan megjelenhet a Volodimir Zelenszkijjel készített interjúja, számolt be róla az eadaily.com.

Tucker Carlson interjút készített Zelenszkijjel
Tucker Carlson és Volodimir Zelenszkij
Fotó: Getty Images via AFP/Ivan Apfel és AFP/Roman Pilipey

„Úgy néz ki, hogy van egy interjúnk Zelenszkijjel. Két éve próbálkozunk, és különösen intenzíven a (Vlagyimir) Putyin orosz elnökkel készült interjú után. A cél az, hogy az amerikaiak számára nagyon fontos információkat adjunk egy olyan konfliktusról, amely teljesen megváltoztatja országuk helyzetét a világban. Reméljük, hogy hamarosan meglesz” – írta Carlson.

Az újságíró áprilisban még arról számolt be, hogy Zelenszkij figyelmen kívül hagyta számos interjúkérését.

Idén február elején Carlson interjút készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ebben Putyin különösen az ukrán konfliktus hátteréről és a tárgyalási folyamat állásáról beszélt. Az orosz vezető szerint az Ukrajnával folytatott tárgyalások 2022-ben már majdnem lezárultak, de az orosz csapatok Kijevből való kivonása után az ukrán fél „kidobott” minden megállapodást, majd Zelenszkij törvénybe iktatta az Oroszországgal folytatott tárgyalások tilalmát. Putyin többször is kijelentette, hogy Oroszország soha nem tagadta meg a tárgyalásokat.

Kapcsolódó írásaink