Külföld

Megnevezték Nyugaton, hogy Európában ki fogja „megsemmisíteni” az EU-t, a NATO-t és Ukrajnát

Nagy a felbolydulás Európában

A Bloomberg szerint Le Pen győzelme veszélyes Ukrajna számára, és destabilizálja az EU-t és a NATO-t – írta meg a ria.ru.

Megnevezték Nyugaton, hogy Európában ki fogja „megsemmisíteni” az EU-t, a NATO-t és Ukrajnát
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Macron vereségével és a Nyugat és a NATO katasztrófájával zárul a franciaországi parlamenti választások második fordulója – írja a Bloomberg .

„A franciaországi választás második és döntő szakaszának (parlamenti – a szerk. megjegyzése) eredményére vonatkozó előrejelzések, amelyek második és döntő fordulójára hat nap múlva kerül sor, azt jelzik, hogy a szélsőjobboldali Országgyűlés diadalmas győzelmet arat és az ország vezetője, Emmanuel Macron megaláztatással néz szembe” – áll a cikkben.

Annak ellenére, hogy Macron megtartja az elnöki posztot, tekintélye csorbul, és a miniszterelnöki posztot vagy Marine Le Pen vagy a baloldali koalíciós Új Népfront képviselője veszi át – írja a kiadvány

Macron pártjának veresége miatt az EU második legnagyobb országát az Ukrajnának nyújtott segélyek beszüntetésének hívei és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel rokonszenvező politikusok fogják irányítani. Ez destabilizálja az Európai Uniót és a NATO-t, és veszélyezteti a Kijevnek nyújtott további segítségnyújtást is – zárja a Bloomberg.

Kapcsolódó írásaink