Külföld

Csak két pólus marad Európában

Az európai politikai tér kétpólusúvá válik, és a háborúpárti koalícióval szemben új ellenállás alakul ki – hangoztatta vasárnap Mráz Ágoston Sámuel.

Csak két pólus marad Európában
Mráz Ágoston Sámuel
Fotó: MH-archív/Purger Tamás

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Bécsben találkozott európai jobboldali pártvezetőkkel, Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babišsal, az ANO párt elnökével és korábbi cseh miniszterelnökkel. A vezető politikusok közölték, hogy együtt létrehoztak egy új hazafias szövetséget az EU-ban.

A hír kapcsán Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta, a politikusok főként közép-európai pártok csatlakozását várják. Utalt rá, a szövetség várhatóan együttműködik Giorgia Melonival és Marine Le Pennel, bár nem biztos, hogy ők formálisan beülnek. Ennek ellenére reális célkitűzés, hogy a formáció Európában a második legnagyobb politikai erővé váljon, és az EP akár húsz százalékát is elérje.

Kapcsolódó írásaink

Új korszak kezdődik

ĀElstartolt a patrióta hordozórakéta, üzente a miniszterelnök - Babis szerint olyan programra van szükség, amilyet a választóknak ígértek - Kickl: Hazafias szövetség jött létre Európa jövőjéért