Külföld

CNN: Terrorfenyegetés miatt készültségbe helyezték az USA európai bázisait

A CNN meg nem nevezett tisztviselőkre hivatkozva jelentette, hogy a hétvégén több Európában található amerikai katonai bázist is magas riadókészültségbe helyeztek terrortámadás veszélye miatt.

CNN: Terrorfenyegetés miatt készültségbe helyezték az USA európai bázisait
Irányjelző tábla az USA stuttgarti bázisához
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

A médiajelentések szerint a lépés többek között a németországi Stuttgartban lévő létesítményt érintette, ahol az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának főhadiszállása található.

Mint a tévécsatorna egyik beszélgetőpartnere, aki az egyik európai amerikai támaszponton tartózkodik, pontosított, ilyen szintű terrorveszélyt „legalábbis az elmúlt tíz évben” nem jegyeztek fel, tudatta az Orosz Hírek.

Amikor az amerikai erők bevetésének változásáról kérdezték, Dan Day, az európai parancsnokság szóvivője nem kívánt konkrét lépésekről nyilatkozni. Megjegyezte azonban, hogy a hadsereg „folyamatosan értékeli azt a sok tényezőt, amely befolyásolja az amerikai erők biztonságát külföldön”.

Ennek az erőfeszítésnek a részeként, mondta Day, a parancsnokság gyakran hoz további intézkedéseket a szolgálat tagjainak biztonsága érdekében.

Kapcsolódó írásaink