Külföld

Terrortámadás Oroszországban: Hat rendőr meghalt, legalább két támadót likvidáltak

Június 23-án este öt ember rálőtt egy zsinagógára és egy ortodox templomra a dagesztáni Derbentben egy fehér Volkswagen Polóból. Eközben Mahacskalában, az Ermoskin utcában ismeretlen személyek megtámadtak egy közlekedési rendőrőrsöt – derült ki az orosz híradásokból. Hat rendőr biztosan meghalt.

Terrortámadás Oroszországban: Hat rendőr meghalt, legalább két támadót likvidáltak
A mahacskalai terrortámadás két leterített elkövetője
Fotó: Telegram/Baza

Hat rendőr halt meg a Mahacskalában és Derbentben elkövetett támadásokban – közölte a dagesztáni belügyminisztérium a RIA Novosztyival. További 12 rendfenntartó megsebesült.

Korábban arról számoltak be, hogy az előzetes adatok szerint összesen 16 ember sérült meg a lövöldözésekben.

Az orosz Nyomozó Bizottság regionális osztályának tájékoztatása szerint terrorcselekménynek minősítették a történteket.

A mahacskalai támadás legalább két gyanúsítottját a város tengerpartján sikerült elfogni. Erről egy videófelvétel is megjelent a 112 Telegram-csatornán:

Objektum doboz

Ha az értesülések helyesek, a fegyveresek két csoportja hajtotta végre az akciót, és az egyik gépfegyverekkel felfegyverzett férfiakból álló csoport egy rendőrautóba is bejutott, de ellopniuk nem sikerült.

A Lenta.ru azt írja, a mahacskalai összecsapásoknak civil áldozatai is vannak.

Ami a másik helyszínt illeti, a derbenti templom és zsinagóga elleni támadás két áldozatát kórházba szállították. Erről a Baza számolt be, és azt írta: egy 31 éves férfi lőtt sebet kapott a vállán és a mellkasán, egy 23 éves helyi lakos megsebesült szintén a vállán és a mellkasán.

Az előzetes információk szerint öt ember lőtt az ortodox templomra és egy zsinagógára.

A zsinagógát állítólag fel is gyújtották. A közösségi médiában olyan videók és fényképek jelentek meg, amelyeken állítólag a lángokba borult épület látható.

A legfrissebb beszámolók szerint a mahacskalai támadás elkövetői közül kettőt likvidáltak. Kettőt, mint fentebb írtuk, elfogtak. A többi terrorista és a hatóságok között is tűzharc alakult ki.

Kapcsolódó írásaink

Szirszkij lett a bűnbak

ĀAz Ukrajnának nyújtott fokozott támogatás ellenére sem tudott előrelépést elérni a fronton