Külföld

Ukrán vezérkar: az orosz hadsereg fokozta a támadások ütemét

A közlés szerint az összecsapások száma 88-ra gyarapodott, az orosz erők különösen a donyecki Pokrovszk térségében próbálnak áttörést elérni

Az orosz hadsereg fokozta a támadások ütemét a vasárnap véget ért svájci békekonferencia idején - jelentette az ukrán vezérkar.

Ukrán vezérkar: az orosz hadsereg fokozta a támadások ütemét
Az orosz légierő siklóbombákat is bevetett az ukrán védelmi állások ellen - képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Vyacheslav Madiyevskyy

"A nap folyamán az ellenség intenzíven fokozta támadó- és rohamtevékenységeinek ütemét lehetőséget keresve, hogy rést ejtsen védelmünkön, vagy elűzze az ukrán egységeket állásaikból" - ismertette a vezérkar az esti hadijelentést.

A közlés szerint a kijevi hadvezetés szerint Pokrovszknál volt a legtöbb összecsapás, összesen 36, amelyből 25 támadást elhárítottak, 11 azonban még zajlik. A közvetlenül északabbra és délebbre fekvő Liman, illetve Kurahove települések környékén tíz-tíz próbálkozást tett az orosz hadsereg az ukrán állások elfoglalására.

A vezérkar arról is beszámolt, hogy az orosz légierő siklóbombákat is bevetett az ukrán védelmi állások ellen, amire az utóbbi hónapokban többször is sor került az ukrán légvédelem gyengesége miatt.

Kapcsolódó írásaink