Külföld

A brexit atyja készen áll a visszatérésre

Nigel Farage beolvasztaná a saját pártjába a jelenleg kormányzó Konzervatív Pártot

A Reform UK vezetője, Nigel Farage, akinek pártja a jelek szerint megelőzheti a kormányzó Konzervatív Pártot, mint a brit jobboldal legnagyobb pártját, azt mondta, még azt is fontolóra venné, hogy átvegye a konzervatívok feletti vezetést, és beolvasztja őket a pártjába – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség, amiről a Magyar Nemzet is beszámolt.

A brexit atyja készen áll a visszatérésre
Nigel Farage
Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel

Farage kitekintett a júliusi parlamenti választások várható következményeire. A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint az ellenzéki baloldali Munkáspárt elsöprő győzelemre és a kormány irányításának átvételére esélyes.

Ahogy Farage az elmúlt héten többször is elmondta, a kérdés most nem az, hogy ki fogja megalakítani a következő brit kormányt, hanem az, hogy kinek lesz az a fontos feladata, hogy ellenzékbe kerüljön, és ki fogja kihívni a Munkáspártot a következő választásokon, 2029-ben vagy azelőtt. Nagy-Britannia örökölt kétpártrendszerének normális idején ez a jelenleg hatalmon lévő konzervatívok lennének, de ők annyira felháborították saját szavazóikat, hogy egyre inkább az az érzés alakul ki, hogy a párt megérdemli, hogy nulla mandátumot szerezzen és végleg eltűnjön.

Farage leszögezte, hogy képes lenne vezetni a jobbközépet ebben az Egyesült Királyságban, egy olyan jobbközépet, amely kiáll a kisvállalkozásokért, egy olyan jobbközépet, amely hisz a határban, egy olyan jobbközépet, amely nem fél kiállni a brit emberekért.

Kapcsolódó írásaink

Angyalok tánca

ĀA labda az ősi kultúrákban a Napot jelképezte, vagy valamiképpen kötődött az égitesthez