Külföld

Salvini bírálta Macronékat

Az olasz miniszterelnök-helyettes a francia elnök mellett Olaf Scholz német kancellárt is kritizálta az Ukrajnával kapcsolatos legutóbbi nyilatkozataik miatt

„Macron és Scholz ismét az összes európai polgár nevében dönt, azt állítva, hogy az Ukrajnának önvédelemre küldött fegyverek felhasználhatók orosz terület elleni támadásra. Ez egy olyan eszkaláció, amelyet a valódi vezetőknek el kellene kerülniük. A Liga és az olasz kormány nemet mond a bolygószintű háborúra” – idézte Salvini X oldalán megjelenteket az oroszhirek.hu.

Salvini bírálta Macronékat
Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes a francia elnök mellett Olaf Scholz német kancellárt is kritizálta az Ukrajnával kapcsolatos legutóbbi nyilatkozataik miatt
Fotó: AFP/NurPhoto/Alessandro Bremec

Az olasz kormányfő-helyettes kijelentette, hogy Olaszország ellenzi a konfliktus eszkalálódását. Így bírálta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt, aki elsőként javasolta az Oroszország elleni csapásokat, valamint Josep Borrell uniós külügyi vezetőt, aki engedélyezte az ilyen döntést.

Antonio Tajani második miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter, valamint Guido Crosetto védelmi miniszter is szót emelt az ellen, hogy Ukrajna olasz fegyvereket használhasson.

Kapcsolódó írásaink