Külföld

Trump ismét az ukrán konfliktus lezárását ígérte

Trump többször is azt mondta, hogy újraválasztása esetén 24 óra alatt megoldaná az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust

Donald Trump volt amerikai elnök a washingtoni Libertariánus Nemzeti Kongresszuson tartott beszédében azt ígérte, hogy ha visszatér a Fehér Házba, mindenekelőtt az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus lezárását fogja elérni, számol be az Oroszhirek.hu.

Trump ismét az ukrán konfliktus lezárását ígérte
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt a Libertariánus Nemzeti Kongresszuson, Washingtonban beszédében kiemelte, lezárja az orosz-ukrán háborút, ahogy visszatér az elnöki székbe
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Chip Somodevilla

„Még mielőtt az elnökválasztás megnyerése után visszatérnék az Ovális Irodába, el fogom érni, hogy véget vessenek az Oroszország és Ukrajna közötti szörnyű háborúnak, hogy ne költsünk több száz millió dollárt más emberek konfliktusaira, és mentsünk meg ezrek, több ezer ember életét” – mondta.

Trump ugyanakkor nem fejtette ki, hogy pontosan hogyan kívánja ezt elérni.

A volt elnök emellett azt ígérte, hogy „helyreállítja a békét és a stabilitást”, és „megállítja Joe Biden menetelését a harmadik világháború felé”.

„Ugye tisztában vannak azzal, hogy a harmadik világháború felé tartunk?” – tette fel a kérdést Trump.

Rögtön utána hozzátette, hogy egy ilyen háború, ha elkezdődik, példátlan méretű és természetű lesz.

Trump többször is azt mondta, hogy újraválasztása esetén 24 óra alatt megoldaná az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktust. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő ezeket a szavakat kommentálva megjegyezte, hogy a probléma túl összetett egy ilyen megoldáshoz.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják. Trump legfőbb riválisa a hivatalban lévő államfő, Joe Biden lesz.

Kapcsolódó írásaink