Külföld

Az egész orosz népet megsértették

Antonov: A Putyint ért sértegetése az orosz nép ellen irányul

Anatolij Antonov washingtoni nagykövet elfogadhatatlannak nevezte Joe Biden amerikai elnök újabb sértését Vlagyimir Putyin orosz vezető ellen – írta meg a Ria.ru.

Az egész orosz népet megsértették
Anatolij Antonov, Oroszország nagykövete az Amerikai Egyesült Államokban
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Mark Wilson

Biden előző nap a New York állambeli West Point katonai akadémia végzősei előtt tartott beszédében ismét keményen fogalmazott Putyinról, „kegyetlen zsarnoknak” nevezve őt.

„Itt az ideje, hogy a helyi uralkodó körök elfogadják, hogy továbbra is a nemzeti érdekeken alapuló, független és szuverén politikát folytatunk”. A Vlagyimir Putyin elleni szidalmakkal Joe Biden az egész orosz népet sérti, amely rendíthetetlen egységet mutat államunk vezetője körül” – mondta Antonov újságíróknak.

Hangsúlyozta, hogy az ilyen magatartást elfogadhatatlannak tartja minden felelős politikus, de még inkább az ország vezetője számára.
„A verbális bunkóságok és az elnökünk imázsának rovására történő érvényesülési kísérletek Washington dühét tükrözik amiatt, hogy Oroszország – amerikai szóhasználattal élve – kihívást intéz a »szabályokon alapuló világrendhez«” – mondta a diplomata.

Kapcsolódó írásaink