Külföld

Megnevezték a helikopter lezuhanásának valódi okát

Május 19-én lezuhant egy Ebrahim Raiszi iráni elnököt, Hosein Amir Abdollahian külügyminisztert és más tisztviselőket szállító helikopter

Műszaki hiba okozta az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikopter lezuhanását – jelentette az IRNA hírügynökség, számolt be róla a ria.ru.

Megnevezték a helikopter lezuhanásának valódi okát
Egy videóról készült képernyőfelvételen az Ebrahim Raiszi iráni elnököt és küldöttségét szállító helikopter roncsának helyszíne, amelyet 2024. május 20-án észleltek Iránban
Fotó: AFP/Anadolu/Iranian Red Crescent Society

„Raiszi vasárnap (2024. május 19-én) életét vesztette egy helikopter lezuhanásában, amelyet a helikopter műszaki meghibásodása okozott” – pontosított az anyag.

Május 19-én lezuhant egy Ebrahim Raiszi iráni elnököt, Hosein Amir Abdollahian külügyminisztert és más tisztviselőket szállító helikopter az ország északnyugati részén, Verzegan térségében. Május 20-án reggel Mohszen Mansouri iszlám köztársasági alelnök megerősítette az államfő és küldöttsége haláláról szóló jelentéseket.

A politikusok az azerbajdzsáni látogatásról tértek haza, ahol Raiszi és kollégája, Ilham Alijev részt vett a Giz Galasy vízerőmű projekt avatásán és a Khudaferin vízerőmű projekt üzembehelyezésén a határ menti Arax folyón.

Május 21-én Tabrizban búcsúceremóniát tartanak, majd az elnök holttestét szülővárosába, Mashhadba szállítják. Az iráni első alelnök, Mohammad Mokber veszi át feladatait 50 napig, az új választásokig.

Kapcsolódó írásaink