Külföld

Terroristák kezébe kerülhetnek a nyugati fegyverek

Sojgu: Külföldi tanácsadók vesznek részt Ukrajna oroszországi szabotázsának előkészítésében

Külföldi tanácsadók közvetlenül részt vesznek az Ukrajna által Oroszország területén végrehajtott szabotázs előkészítésében – mondta Szergej Sojgu az SCO-tagországok védelmi minisztereinek találkozóján, olvasható a Ria.ru-n megjelent cikkben.

Terroristák kezébe kerülhetnek a nyugati fegyverek
Szergej Sojgu
Fotó: AFP/Ozan Kose

„A Nyugat hallgatólagos beleegyezésével Kijev szinte mindennap arra használja a kapott fegyvereket, hogy károkat okozzon a polgári infrastruktúrában” – tette hozzá a védelmi tárca vezetője.

Elmondása szerint valós időben továbbítják a titkosszolgálati adatokat, megszervezik az ukrán katonák kiképzését, nyugati katonai szakemberek és zsoldosok tartózkodnak a harci övezetben.

Sojgu figyelmeztetett, hogy a fegyverek ellenőrizetlen mozgása, amellyel „a kollektív Nyugat továbbra is pumpálja Kijevet”, azzal a kockázattal jár, hogy terroristák kezébe kerülnek.

Az ukrán fegyveres erőknek a zaporizzsjei atomerőmű elleni támadásairól szólva a honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy ez katasztrofális következményekkel járhat.

Emellett a Crocus City Hall koncerttermében március 22-én elkövetett terrortámadás nyomai is Ukrajnába vezetnek – tette hozzá Sojgu.

„Mindazok, akik vétkesek ezekben a jogellenes cselekedetekben és atrocitásokban, minden bizonnyal megkapják a méltó büntetést, ez csak idő kérdése” – hangsúlyozta a miniszter.

A védelmi minisztérium vezetője arra figyelmeztetett, hogy a Nyugat azon kísérletei, hogy stratégiai vereséget mérjenek Oroszországra, kudarcra vannak ítélve, és az Északi Katonai Körzet minden célja megvalósul.

Kapcsolódó írásaink