Külföld

Lengyelország elárulná az ukránokat

Sok lengyel felháborodik, amikor fiatal ukrán férfiakat lát a szállodákban és kocsmákban

A lengyel hatóságok szükség esetén készek segíteni Ukrajnának a hadköteles korú férfiak hazatoloncolásában, hogy részt vegyenek az Oroszország elleni háborúban – jelentette ki Władysław Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter a Polsat News lengyel tévécsatornának nyilatkozva, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Lengyelország elárulná az ukránokat
Egy toborzóközpont hirdetése az ukrajnai Lvivben
Fotó: Anadolu via AFP/Pavlo Palamarchuk

A jelentés szerint Kosiniak-Kamysz emlékeztetett arra, hogy Lengyelország korábban felajánlotta, hogy segít Ukrajnának a hadkötelesek hazaszállításában.

Megjegyezte: „Úgy gondolom, hogy sok lengyel felháborodik, amikor fiatal ukrán férfiakat lát a szállodákban és kocsmákban, miközben azt hallja, milyen erőfeszítéseket kell tennünk Ukrajna megsegítésére.”

Ugyanakkor a lengyel védelmi miniszter nem árult el részleteket, hogy Lengyelország miként fog segíteni. „Bármilyen támogatás lehetséges” – hangsúlyozta Władysław Kosiniak-Kamysz arra reagálva, hogy Lengyelország hogyan reagálna Kijev kérésére azoknak az ukránoknak a hazaküldésére, akik elveszíthetik a lengyelországi tartózkodási jogcíműket az útlevelük lejárta után.

Kapcsolódó írásaink