Külföld

Putyin: Oroszország kész együttműködni

Az orosz elnök bizakodását fejezte ki, hogy megerősödhet az együttműködés a jövőben

Moszkva készen áll arra, hogy minden érdekelt partnerrel együtt dolgozzon a többpólusú világrend kialakításán és a globális biztonság megerősítésén – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a biztonsági kérdésekkel foglalkozó főképviselők 12. nemzetközi találkozójának résztvevőihez intézett videóüzenetében – írja az Oroszhirek.hu.

Putyin: Oroszország kész együttműködni
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: AFP/Pool/Sofia Sandurskaya

„Oroszország készen áll a szoros együttműködésre minden érdekelt partnerrel a globális és regionális biztonság fenntartása, valamint egy új, többpólusú nemzetközi rend kialakítása érdekében, amely összhangban van a nemzetek többségének érdekeivel” – hangsúlyozta az államfő.

Megjegyezte, hogy a mostani konferencián a különböző országok képviselői „elemezni fogják a globális tájképet, megvitatják a globális és regionális stabilitás kulcsfontosságú aspektusait, és megosztják egymással a legsürgetőbb és legveszélyesebb kortárs kihívásokra adandó válaszok fokozására vonatkozó perspektívákat”.

Putyin bizakodását fejezte ki, hogy a találkozó „megerősíti az együttműködést országaink és népeink kölcsönös javára, a béke és a stabilitás érdekében világszerte”.

A biztonsági kérdésekkel foglalkozó főképviselők 12. nemzetközi találkozójára április 23–25. között kerül sor Szentpéterváron.

Az eseményre 106 országból érkeztek delegációk Oroszországba a Biztonsági Tanács titkárai, nemzetbiztonsági tanácsadók, miniszterek és a különleges szolgálatok vezetői vezetésével.

Kapcsolódó írásaink