Külföld

Lebuktak a franciák

Miközben Emmanuel Macron állandóan NATO-katonákat küldene az ukrán frontra, Franciaország brutális összegeket utal az oroszoknak, olvasható a Mandinderen megjelent cikkben.

Lebuktak a franciák
Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP/Sputnik/Gavriil Grigorov

Franciaország lett az orosz gáz fő vásárlója az európai országok között – írja a RIA, amely elemző cikket közölt a kontinens adatairól.

Eszerint a franciák csak februárban 322,3 millió euróért vásároltak be Vlagyimir Putyintól, pedig akkor Emmanuel Macron már vígan arról beszélt, hogy NATO-katonákat kellene küldeni az ukrán frontra. Ezt azóta többször is megismételte, a tiltakozások ellenére.

„Azt nem lehet, hogy Franciaország egyfelől azt mondja, hogy keménynek kell lennünk Oroszországgal szemben, másfelől pedig nagy pénzekkel fizeti ki őket” – mondta korábban ezzel kapcsolatban az egyik uniós ország névtelenséget kérő diplomatája.

A listán egyébként a második helyen áll a tengeri kapcsolattal nem rendelkező Magyarország, de az oroszok kiemelik, harmadával csökkent a vásárlása. Az első három közé még Spanyolország tartozik.

Kapcsolódó írásaink