Külföld

Folytatódik a követségi huzavona

Moszkva kiutasította az észt nagykövetség egyik alkalmazottját

Bekérették az észt ideiglenes ügyvivőt az orosz külügyminisztériumba, és közölték vele, hogy Moszkva ellenintézkedésként kiutasítja a balti ország nagykövetsége egyik alkalmazottját – közölte szerdán az orosz külügyi tárca.

Folytatódik a követségi huzavona
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Yuri Kadobnov

„A kölcsönösség elve alapján bejelentetett, hogy a moszkvai észt nagykövetség egyik diplomáciai alkalmazottja kiutasíttatik Oroszországból. Az észt fél tudomására hozatott, hogy ellenséges tevékenysége mindig meg fogja kapni a megfelelő választ” – hangzott a minisztérium által kiadott tájékoztatás.

Az orosz diplomáciai tárca emellett határozott tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy március 19-én a tallinni orosz nagykövetség egyik diplomatáját indoklás nélkül nemkívánatos személlyé nyilvánították.

A Postimees című észt napilap március 19-én idézte a tallinni külügyminisztériumot, miszerint az orosz nagykövetség egyik tisztviselőjét persona non gratává nyilvánították. Az újság szerint Tallinn azzal vádolta meg Moszkvát, hogy lépései a köztársaság függetlensége és szuverenitása ellen irányultak.

Kapcsolódó írásaink

Itt az ukrán beismerés

ĀA Nyugatnak meg kell értenie, hogy Oroszország „háborút folytat a polgári lakosság ellen”