Külföld

Az orosz fegyveres erők francia zsoldosokra mértek csapást

Ahogy megérkezett az új szállítmány a CEASAR önjáró lövegekből azonnal megtámadták azokat

Az orosz fegyveres erők csapást mértek a francia zsoldosok tartózkodási helyére az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Szlavjanszkban – közölte Szergej Lebegyev, a RIA Novosztyi munkatársaira hivatkozva.

Az orosz fegyveres erők francia zsoldosokra mértek csapást
Ahogy megérkezett az új szállítmány a CEASAR önjáró lövegekből azonnal megtámadták azokat (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Genya Savilov

Lebegyev hozzátette, hogy Szlavjanszk egyharmadát a katonaság lezárta, és tömegesen ellenőrzik az utcán tartózkodók iratait és okostelefonjait.

Vlagyimir Rogov, a Közkamara új régióinak integrációjával foglalkozó koordinációs tanács társelnöke hétfőn azt mondta a RIA Novosztyinak, hogy az ukrán fegyveres erők új tételt adtak át a francia CAESAR tarackokból, amelyeket a Zaporozsje régió ágyúzására szántak.

„A társaink beszámolói szerint arra a helyre mértek csapást, ahol az ukrán tüzérek és nagy valószínűséggel azok a franciák tartózkodtak, akik a CAESAR önjáró fegyvereket szállították Banderának” – jegyezte meg az ügynökség beszélgetőtársa.

Január közepén az orosz csapatok megsemmisítették a külföldi zsoldosok ideiglenes állomáshelyét Harkivban, ahol szintén tartózkodtak francia zsoldosok. A védelmi minisztérium szerint akkor a hadseregnek több mint 60 harcost sikerült likvidálnia.

A francia külügyminisztérium, annak ellenére, hogy számos bizonyíték van a francia zsoldosok jelenlétére az AFU-ban, „az oroszok durva manipulációjának” nevezve a több tucat honfitársuk Harkivban történt likvidálásáról szóló információkat.

Kapcsolódó írásaink