Külföld

Rishi Sunak elítélte az Izrael elleni támadást

A Downing Street által szombat éjjel ismertetett nyilatkozatában Rishi Sunak úgy fogalmazott, hogy „a lehető legerőteljesebb módon” elítéli az iráni rezsim Izrael elleni felelőtlen támadását.

Rishi Sunak elítélte az Izrael elleni támadást
Rishi Sunak brit miniszterelnök
Fotó: AFP/PRU

Sunak szerint az ilyen csapásmérések a feszültségek fellángolásának és a térség destabilizálódásának kockázatával járnak.

„Irán újból megmutatta, hogy káoszt akar teremteni saját szomszédságában is” – áll a konzervatív párti brit kormányfő nyilatkozatában.

Rishi Sunak hangsúlyozta: Nagy-Britannia változatlanul kiáll Izrael és saját regionális partnerei – köztük Jordánia és Irak – biztonsága mellett.

London a szövetségeseivel vállvetve sürgősséggel dolgozik a helyzet stabilizálása és a további eszkaláció megelőzése érdekében, mivel senki nem akar még több vérontást – áll a londoni miniszterelnöki hivatal által ismertetett kormányfői nyilatkozatban.

Kapcsolódó írásaink

Irán megtámadta Izraelt + VIDEÓ!

ĀTöbb tucat drón indult Izrael irányába – Amerikai légvédelmi rendszerek elkezdték az iráni drónok elfogását – Irán az ENSZ Alapokmányra hivatkozik támadásával kapcsolatban, és azt állítja, „részéről ezzel lezártnak tekinti” az ügyet