Külföld

Fontos egyeztetésre utazik Bukarestbe Orbán Viktor

Orbán Viktor is Bukarestbe érkezik szerdán, miután Klaus Johannis egy szűkkörű egyeztetésre hívott több európai vezető politikust.

Fontos egyeztetésre utazik Bukarestbe Orbán Viktor
Szűkkörű tárgyaláson vesz részt a miniszterelnök
Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A magyar kormányfő is Bukarestbe érkezik szerdán – írta meg a Maszol.ro. Mint a cikkben olvasható, az utazásra azt követően kerül sor, hogy Klaus Iohannis egy szűkkörű egyeztetésre hívott három európai vezető politikust. A találkozón az uniós kérdések mellett szóba kerülhetnek a NATO-főtitkári pozícióval kapcsolatos jelölések is.

Az eseményen Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Alexander De Croo belga kormányfő és Andrej Plenković horvát miniszterelnök vesz még részt. A tárgyalások részei annak a stratégiai agendának, amelyet Charles Michel kezdeményezett, s célja az Európai Unió prioritásainak áttekintése.

Először szerveznek ilyen jellegű találkozót. Belgium jelenleg, Magyarország pedig július 1-től tölti be a soros uniós elnökséget. A megbeszélés egybeesik a legfontosabb EU-intézmények – parlament, bizottság, tanács – vezető pozícióinak betöltéséről szóló tárgyalások elkezdésével – tette hozzá a portál.

Kapcsolódó írásaink