Külföld

Eurómilliókat énekeltek össze

Rekordot döntött az adományozási kedv

Szó szerint több millió eurónyi adományt kántáltak össze az osztrák csillagénekesek. Az idei Epifánia kampány kiemelt országa Guatemala.

Eurómilliókat énekeltek össze
Megérkeztek az adatok, megdőlt a korábbi csúcs
Fotó: AFP/Joe Kalmar

Fantasztikus eredménynek számít, hogy 19,5 millió euró (7,650 milliárd forint) gyűlt össze Ausztria-szerte a karácsonyi énekgyűjtési „Csillagénekes“ akció keretében – tudatta az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint az adásban elhangzott, a kismartoni (Eisenstadt) egyházmegyében több mint 850 ezer eurót adományoztak a hívek.

Ez 5,52 százalékos növekedést jelent az előző évi kiváló adományozási eredményhez képest, amely akkor Burgenlandban 817.848,74 euró volt. Országosan az előző évhez képest 1,62 százalékos volt a bővülés. Az adományokból mintegy félezer segélyprojektet támogatnak a világ szegény régióiban. Az idei Epifánia kampány egyik fókuszban lévő országa Guatemala, ahol a fiatalok segítséget kapnak az önálló, önrendelkező élet felé vezető úton. Ennek részeként százötvenen részesülnek adományban egy helyi alapítványtól, hogy saját mezőgazdasági projekteket és kisvállalkozásokat hozzanak létre.

Kapcsolódó írásaink