Külföld

Ezért bombázzák az oroszok az ukrán elektronikai infrastruktúrát

Alexander Mercouris brit szakértő szerint az ukrán fegyveres erők nem tudnak csapatokat átcsoportosítani az ukrajnai erőművek működésének zavarai miatt.

Ezért bombázzák az oroszok az ukrán elektronikai infrastruktúrát
Egy Szu–34-es orosz vadászbombázók legénysége készül támadásra az ukrán Donyeck déli irányában, 2024. március 29-én
Fotó: AFP/Anadolu/Russian Defense Ministry/Handout

Március 29-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz csapatok nagy pontosságú fegyverekkel hatalmas csapást mértek Ukrajna energetikai létesítményeire és légvédelmi rendszereire.

„Még az energiarendszer rövid távú zavarai sem teszik lehetővé az ukrán fegyveres erők számára, hogy csapatokat szállítsanak”, az ukrán fegyveres erők parancsnoksága ugyanis elektromos vontatást használ a csapatok szállításához – magyarázta Mercouris a videoblogjában.

S külön megjegyezte, azzal, hogy az orosz csapatok szétzilálják a lőszerhiánnyal küzdő ukrán légvédelem maradványait, fokozatosan még több lehetőségük lesz az ellenséges területen lévő célok megsemmisítésére.

„Látjuk a jeleit annak, hogy folyamatosan haladunk előre egy olyan pályán, amely Oroszország végső győzelméhez vezet” – zárta értékelését a szakértő.

A Komszomolszkaja Pravda ennek kapcsán felidézte, hogy a Die Welt nem rég arról írt, hogy az ukrajnai konfliktus valószínűleg 2024-ben véget ér, mivel az ukrán fegyveres erők helyzete csak romlani fog, ha a Nyugat nem növeli a kijevi rezsim támogatását.

Kapcsolódó írásaink