Külföld

Videón a moszkvai terrortámadás első pillanatai

Megrázó képsorok kerültek a netre

Csak erős idegzetűeknek érdemes megnézni azt a felvételt, amelyet az Oroszhírek.hu osztott meg vasárnap.

Videón a moszkvai terrortámadás első pillanatai
Az AFP televízió által megszerzett felvételen ismeretlen fegyveresek a Moszkva külvárosában lévő Crocus City Hallhoz tartanak 2024. március 22-én késő este. A terroristák tüzet nyitottak a zsúfolásig megtelt koncertteremben a Piknik szovjet rockegyüttes koncertje előtt, majd felgyújtották a helyiséget. Oroszország 2024. március 23-án közölte, hogy 11 embert - köztük négy fegyverest - tartóztatott le a moszkvai koncertterem elleni támadás miatt, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára
Fotó: AFP/UGC/-UGC

Megjelent egy videó a közösségi médiában, amely azt a pillanatot mutatja, amikor pénteken terroristák betörtek a Moszkva közelében található Krasznogorszk város Crocus City Hall elnevezésű koncerttermébe. Mint az Oroszhírek.hu oldalon írják, a legfrissebb hivatalos adatok szerint legalább 133 ember meghalt, és több mint száz megsebesült abban a halálos lövöldözésben és az azt követő tűzvészben, amelyet fegyveresek egy csoportja hajtott végre a Crocus City koncertteremben, az orosz főváros külterületén.

A felvételen látható, ahogy a támadók az üvegajtókra lőnek, miközben a látogatók rémülten próbálnak menekülni. Több férfi a bútorok mögé szándékozott elbújni. A videó rögzítőjének sikerült elmenekülnie a támadók elől.

Kapcsolódó írásaink