Külföld

Elon Musk: „A világ legbutább ökoterroristái” okozhatták a Tesla németországi üzemének áramszolgáltatását megszakító tüzet

A hatóságok gyújtogatásból indulnak ki, és vizsgálnak egy ez ügyben küldött e-mailt

Elon Musk szerint „a világ legbutább ökoterroristái” okozhatták a Tesla németországi, grünheidei üzemének áramszolgáltatását megszakító kedd hajnali tüzet.

Elon Musk: „A világ legbutább ökoterroristái” okozhatták a Tesla németországi üzemének áramszolgáltatását megszakító tüzet
Egy lángra lobbant villanyoszlop okozta áramkimaradás miatt leállt a termelés a Tesla autógyárban Grünheidéban
Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

„Ezek vagy a világ legbutább ökoterroristái, vagy azok bábjai, akiknek nincsenek jó környezetvédelmi céljaik. Elektromos autók gyártását leállítani fosszilis üzemanyagokkal működő autóké helyett rendkívül ostoba dolog” – olvasható az amerikai vállalkozó kedd délutáni X-bejegyzésében, amelyben „a rendkívül ostoba dolog” kifejezést németül írta.

Az Európa egyetlen Tesla-gyárában történt áramkimaradást és ezzel a termelés leállítását egy lángra lobbant villanyoszlop okozta Brandenburg tartomány keleti részén. A hatóságok gyújtogatásból indulnak ki, és vizsgálnak egy ez ügyben küldött e-mailt, amelyben egy szélsőbaloldalinak minősített csoport vállalta a felelősséget. Az úgynevezett Vulkangruppe (Vulkáncsoport) üzenetében szélsőségesen kizsákmányoló körülmények megteremtésével vádolja a Teslát, és „a gigagyár teljes megsemmisítésére” szólított fel.

Az incidens környezetvédő csoportok tiltakozása közepette történt. Az aktivisták a létesítményhez közeli erdőben tüntetnek a gyár bővítése ellen.

Kapcsolódó írásaink