Külföld

Jól bírja a gyaloglást a németjuhász

Nem tudják befogni a kirándulásra indult ebet

Több száz kilométert tett meg egy németjuhász a Felvidéken. Vélhetően az otthonát keresi, ahonnan valószínűleg elkergették, de eddig nem sikerült befogni.

Jól bírja a gyaloglást a németjuhász
Hiába a füttyögés, nem megy közel az emberekhez (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Anadolu/Omer Taha Cetin

Rendkívül félénk az a fiatal németjuhász, melynek sorsát több napja követik Szlovákiában – írta meg a pozsonyi Új Szó. Mint a cikkben olvasható, az ebet először Pozsonypüspökin (Podunajské Biskupice) látták, majd Csölle (Rovinka) felé vette az irányt, és 3,5 km-t sétált egy tóig, hogy ihasson.

Egy nap alatt eljutott Olgyáig (Oľdza), ez tizennyolc kilométerre van Csöllétől, de pár nap múlva már Csallóköznádasdon (Trstená na Ostrove) látták. Innét háromnegyed óra alatt átlábalt Felbárra (Horný Bar). Szerda délután egy hölgy kimerülten talált rá egy út melletti árokban Felsőpatony (Horná Potôň) előtt, ami durván tizenhat kilométerre van Felbártól. Több mint két órán át próbálták befogni, ismét siker nélkül. Csütörtökön ismét Olgyán találkoztak vele.

A fiatal németjuhász rendkívül félénk: amint valaki megpróbál közel kerülni hozzá, vagy fütyül neki rögvest futásnak ered.

Kapcsolódó írásaink