Külföld

Lavrov kommentálta a német tisztek közötti beszélgetés felvételét

„Nem tudom, hogyan fognak magyarázkodni a lakosságnak”

A krími hídra mért csapásokról tárgyaló BRD-tisztek beszélgetésének felvételével kapcsolatos helyzet egyrészt megdöbbentő, másrészt nem – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, írja a ria.ru.

Lavrov kommentálta a német tisztek közötti beszélgetés felvételét
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter
Fotó: AFP/NurPhoto/John Lamparski

„Nem tudom, minek nevezzem, de NATO-kollégáink arcán látszik a teljes tanácstalanság. Nem tudom, hogyan fognak magyarázkodni a lakosságnak” – tette hozzá a miniszter.

Margarita Simonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője pénteken azt mondta, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen a német Bundeswehr magas rangú tisztjei arról beszélgetnek, „hogyan fogják lebombázni a krími hidat”. Elmondta, hogy a 40 perces hangfelvételen a Bundeswehr tisztjei az amerikai és az Egyesült Királyság hadseregét is megemlítik, „mellékesen arról beszélgetve, hogy ők már régóta közvetlenül részt vesznek a konfliktusban”.

Még aznap Simonyan közzétette a beszélgetés szövegét, amely szerint a beszélgetésben részt vett a Bundeswehr négy magas rangú tisztviselője, köztük a légierő műveleti és kiképzési osztályának vezetője, akik a Taurus rakéták Ukrajnába küldéséről és a krími híd elleni támadásról beszéltek.

Kapcsolódó írásaink