Külföld

Ha Ukrajna elesik, a NATO háborúba lép Oroszország ellen

„A balti országok kezdhetnek nagyon aggódni, hogy ők lesznek a következők”

Ha Ukrajna elveszíti a háborút, a NATO-tagországoknak háborúba kell lépniük Oroszország ellen, ezért nagyon fontos további források juttatása Kijevnek, mert ez megakadályozza azt a helyzetet a világban, hogy egy ország átrajzolja szomszédai határait, és elfoglalja szuverén területeit – jelentette ki Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az amerikai képviselőházban mondott beszédében, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Ha Ukrajna elesik, a NATO háborúba lép Oroszország ellen
Visszavonuló ukrán katonák
Fotó: AFP/Genya Savilov

A jelentés szerint Austin elmondta: „Tudjuk, ha Putyin sikerrel jár, nem hagyja abba. Továbbra is mind agresszívebben fog fellépni a térségben. Az autokraták pedig ezt fogják látni, és ennek eredményeképpen bátorítani fogja őket az a tény, hogy ez megtörtént, és nem tudtunk támogatni egy demokratikus államot.”

A Pentagon vezetője hozzátette, hogy Ukrajna harctéri veresége esetén elsősorban a balti országok kerülhetnek veszélybe. „A balti országok kezdhetnek nagyon aggódni, hogy ők lesznek a következők. Ismerik Putyint. Tudják, mire képes. És őszintén szólva, ha Ukrajna elesik, akkor őszintén hiszem, hogy a NATO háborúba fog lépni Oroszországgal” – riogatott Lloyd Austin.

Kapcsolódó írásaink