Külföld

Medvegyev nem zárja ki, hogy Oroszország elérheti Kijevet

A biztonsági tanács elnökhelyettese 2024-től a „különleges katonai művelet” győzelmét várja

Az orosz hadsereg elérheti Kijevet, mivel onnan fenyegetés érkezik – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a biztonsági tanács elnökhelyettese a RIA Novosztyinak adott interjújában.

Medvegyev nem zárja ki, hogy Oroszország elérheti Kijevet
Dimitrij Medvegyev
Fotó: AFP/Belga/Belga MAG/Benoit Doppagne

„Továbbra is keményen és komolyan kell dolgoznunk [a céljaink elérése érdekében]. Vajon Kijev az? Igen, valószínűleg Kijevnek is annak kell lennie. Ha nem most, akkor valamikor, talán a konfliktus fejlődésének egy másik szakaszában” – fogalmazott Medvegyev.

Kifejtette, hogy egy olyan városról van szó, „amelyet most az Egyesült Államok vezetésével Oroszország ellenségeinek nemzetközi brigádja ural.”

Szerinte minden ukrán hivatalnok báb, akiknek nincs lelkiismeretük és nem féltik országuk jövőjét, és minden döntést az óceánon túl és a NATO főhadiszállásán hoznak.

„Pont azoknak az eliteknek kell távozniuk, akik most Kijevben kormányoznak. Valakinek a veszélytől távol, és valakinek erőszakkal” – tette hozzá.

A biztonsági tanács elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy 2024-től a „különleges katonai művelet” győzelmét várja Oroszországtól.

„Valószínűleg erre összpontosul minden erőfeszítésünk. Várom, hogy visszatérjen minden olyan védőnk, aki részt vesz ebben a műveletben. Hogy sikerrel járnak-e vagy sem, az ebben az évben dől el. De a tendenciák, amelyek most kialakultak, nem rosszak” – mondta a politikus.

Végül megjegyezte, hogy az ország minden nehézség ellenére él, dolgozik és fejlődik.

Kapcsolódó írásaink